Je pen: denk er eens wat meer over na

Hoewel we tegenwoordig steeds meer typen blijft de pen toch nog een belangrijk object in ons leven. Maar ondanks de opmars van het toetsenbord is het jammer dat de meesten met een of andere pen die ze ooit als promotieartikel hebben gekregen schrijven: er bestaan veel betere pennen. En het is niet zo dat die betere pennen heel veel duurder moeten zijn dan de pennen die je nu gebruikt. (Oké, technisch gezien zijn alle pennen die je koopt oneindig duurder dan de pennen die je gratis krijgt, maar het gaat maar om een paar euro.)

Hoe vind ik een mooie pen?

Nu denk: “Oké, ik ben die pennen die ik steeds bij bestellingen krijg ook wel zat en ik wil een goede pen kopen, maar hoe vind ik een mooie pen?” Zoals zoveel dingen tegenwoordig kan je het makkelijkst een mooie pen bestellen. Maar dan is het moeilijke om de juiste pen te vinden. Normaal was het niet heel moeilijk om een pen uit te kiezen, maar bedragen van 3 en soms zelfs 4 cijfers zijn niet heel uitzonderlijk in de wereld van high-end pennen, en als je ergens zoveel geld aan gaat uitgeven moet je de juiste keuze maken. Denk aan je eisen en aan je budget, er zijn namelijk ook zat mooie pennen van rond een tientje.

De duurste pennen die je kan kopen

Niet iedereen zal pennen zoveel waarderen, of er het geld voor hebben, maar sommigen zullen wel heel veel geld aan een pen uit willen geven. Voor die mensen zijn er uiterst luxueuze pennen beschikbaar. Een bekend merk uit het hoogste segment is Mont Blanc. Hun pennen beginnen pas bij de 200 euro, en sommigen gaan gemakkelijk over de 1000 euro heen. Hoewel Mont Blanc voornamelijk kroontjespennen maakt is een Mont Blanc balpen ook een optie. Balpennen schrijven immers iets makkelijker en hebben minder last van verstoppingen. Nu moeten we hieraan toevoegen dat je bij de duurste pennen sowieso nauwelijks last zult hebben van verstoppingen.

Maar waarom zou je eigenlijk een dure pen willen?

Zoals bij zoveel dure dingen vraagt men zich regelmatig af waarom iemand zoveel geld aan iets uit zou willen geven, en zoals meestal het geval is is er bij dure pennen ook een uitleg voor.

Allereerst: uitstraling. Stel je voor dat je een contract met een waarde van miljoenen gaat ondertekenen, en de pen die je uit je borstzakje haalt om je handtekening te plaatsen is een pen die je gratis kreeg bij een pak stroopwafels. Dat ziet er niet uit. Voor zoiets belangrijks wil je een mooie pen gebruiken. Een andere reden voor het gebruiken van duurdere pennen is een simpele: duurdere pennen schrijven simpelweg beter dan goedkope pennen. Niet meer heb je dat je pen stopt met inkt afgeven terwijl er nog zat inkt in zit. Of hoe vaak heb je meegemaakt dat er stukjes van een goedkope wegwerppen afbraken, waardoor de pen zo goed als onbruikbaar werk? Dit zijn allemaal problemen die op z’n minst hartstikke irritant zijn.