Doorverkoop van tickets: mag dat wel?

Tickets doorverkopen is magisch. Je kunt er een leuk bedrag mee verdienen en toch nog naar het concert gaan. Maar mag dat wel? En wat als je ticket gratis werd weggegeven? In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten als je tickets hebt doorverkocht.

Tickets doorverkopen is een groot probleem in de muziekindustrie. Het gebeurt vaak dat tickets voor een concert uitverkocht zijn, maar er zijn nog steeds mensen die graag naar het concert willen gaan. Dit leidt tot hoge prijzen op de zwarte markt en teleurgestelde fans.

In sommige landen is ticket verkopen verboden, maar in Nederland is het toegestaan. Er zijn wel een aantal regels waar je je aan moet houden. Zo mag je alleen tickets doorverkopen als je ze zelf hebt gekocht en niet voor meer geld dan de originele prijs.

Als je een ticket gratis hebt gekregen, bijvoorbeeld als prijs of sponsoring, dan mag je het nooit doorverkopen. Dit is frauduleus en kan leiden tot boete of straf.

Kocht je toch een ticket via doorverkoop? Dan gebeurde dat wellicht via een buitenlandse site, waar niet altijd een reglementering bestaat voor doorverkoop. In dat geval is het moeilijk om je geld terug te krijgen als er iets misgaat.

Neem contact op met de doorverkoopsite. Soms betaalt de doorverkoper het verschil met de originele ticketprijs terug. Doet hij dit niet? Lees dan nog eens de algemene voorwaarden van de site en dien een vordering in bij een burgerlijke rechtbank.

Betaalde je met een kredietkaart of online betaalsysteem? Annuleer de betaling en vraag een terugbetaling. Check de voorwaarden van uw betaalsysteem.