Incassobureau Hilversum helpt je uit de brand

Natuurlijk is het geen probleem als een paar facturen niet binnen de betaaltermijn worden voldaan. Dat levert niet direct problemen op, maar als er meerdere facturen over blijven staan kan dat wel serieuze problemen opleveren. Hoe ga jij namelijk jouw personeel en leveranciers betalen als jouw klanten geen geld aan jou over maken? De onbetaalde facturen kunnen zich in een rap tempo opstapelen en uit onderzoek is gebleken dat facturen 14 dagen na de betaaltermijn minder eenvoudig te incasseren zijn. Incassobureau Hilversum kan je uit de brand helpen voordat er grote problemen ontstaan in jouw bedrijf en een faillissement misschien wel een gevolg is. 

Incassobureau Hilversum geeft meer druk op jouw debiteur

Het is vanzelfsprekend dat je zelf de debiteur eerst vraagt om de factuur te doen. Iedereen vergeet wel eens een factuur te betalen of verliest het betaaltermijn uit het oog. Ergens komt er een moment dat je merkt dat afspraken niet worden nagekomen, de debiteur onbereikbaar is of je het gevoel krijgt dat je factuur nooit betaald zal worden. Dit is het moment dat het tijd wordt dat incassobureau Hilversum meer druk uit gaat oefenen op jouw debiteur. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat er hele zware pressiemiddelen worden ingezet, maar het is blijkbaar wel nodig om net een stapje bij te zetten. 

De debiteur krijgt zo de indruk dat je het er niet bij laat zitten en voelt de druk van een incassobureau. Zo komen misschien makkelijker problemen boven tafel en worden er makkelijker betaalafspraken gemaakt en nagekomen. Als de debiteur uiteindelijk alsnog niet betaald, kan incassobureau Hilversum eenvoudig het vervolgtraject inzetten, ook wel een dagvaardingsprocedure genoemd. 

Zoek een incassobureau die werkt op no-cure-no-pay basis

Er zijn verschillende manieren waarop incassobureaus met hun opdrachtgevers afrekenen. Zo kunnen ze werken op basis van vaste dossierkosten, op basis van een percentage of op basis van no-cure-no-pay. Als je gaat voor een incassobureau op basis van no-cure-no-pay, hebben ze een extra stimulans om extra hun best te doen. Zij krijgen namelijk pas betaald als de debiteur een gedeelte of gehele betaling heeft gedaan. Dit is voor hen een reden om net even een extra stapje te zetten. 

Conform de Wet Incassokosten is het mogelijk om bij de debiteur (een deel van) de incassokosten te verhalen. Deze wet geeft via een bepaalde staffel de mogelijkheid om afhankelijk van de hoogte van de vordering een kostenvergoeding te krijgen. Afhankelijk van de afspraken met incassobureau Hilversum draag je deze kosten aan hun af.

Laat je helpen met de openstaande facturen

Incassobureau Hilversum kan je dus helpen bij het innen van betalen op openstaande facturen. Ze helpen je uit de brand als jij geen oplossing met de debiteur meer kan bereiken. Wat het juiste moment is, is vooral aan jezelf maar zorg in elk geval dat je een afweging maakt of het jou je klantrelatie kost. Zorg daarnaast dat je vooraf duidelijk hebt wat de kosten zijn van het inschakelen van het incassobureau zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt met betrekking tot de kosten. 

Ook voor een incassobureau in Utrecht zijn er mogelijkheden.